fredag 11 februari 2011

Personlig assistent

Ibland funderar jag på att byta jobb. Pers.ass är inte ett lätt jobb. Jag älskar att vårda människor, att ta hand om dem och att få hjälpa till men det är aldrig så att man går hem från jobbet utan att ta med det hem. När man jobbar som pers.ass så jobbar man väldigt nära någon.
Man tar till sig omsorgstagaren som om det vore en anhörig ( iaf har det varit så för mig på de ställen jag har jobbat ) så när något händer omsorgstagaren så blir det en jobbig process att gå igenom. Man förlorar någon som man har varit nära och det blir ett sorgearbete man måste gå igenom.
Men man förlorar oxå sin arbetsplats, sina arbetskamrater, en trygghet och man måste börja förbereda sig för ett nytt jobb, ny omsorgstagare, nytt att lära in och nya arbetskamrater.

Just nu känns det väldigt tung. Både för att jag har förlorat någon och för att jag just nu inte vet någonting om min framtid.
Och detta är inte första gången. Har gått igenom det ett antal ggr nu.

Kanske borde byta jobb?! Det tåls att tänka på. Men frågan är vad jag byter till?
Eller ska jag ta tag i att utbilda mig mer? Sjuksyrra? Narkossköterska? Eller nå´t som inte alls har med vården att göra?
Jag funderar...

Ikväll är det fredag...IGEN. Vart tar veckorna vägen? Och vad hände med vädret? Jag avskyr snö!!!

Nu ska Emma och jag ha fredagsmys. Vi är ensamma hemma och har tagit fram chips o saft.
När hon har somnat sen ska jag krypa ner under filten, göra mig en Halloumisallad och njuta av lugnet och ensamheten.
Trevlig helg allesammans!


Patric, jag saknar dig!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar