onsdag 2 februari 2011

Mamma, jag älskar dig

Det är så underbart att får höra dom orden från sitt barn. Emma är väldigt givmild med pusssar, kramar, gos och kärleksfulla ord. Det är så mysigt.
Känslan när hon kryper upp i knät, trycker sin kind emot min och säger: Mamma , jag älskar dig. Den känslan är nästan obeskrivlig.
Tonåringen i familjen säger det inte så ofta numera, men ibland så kan han oxå vara kärleksfull. Han har alltid varit öppen med att säga det till mig. Han har sagt det högt även om kompisar har varit med. Härligt!
Jag ger själv mycket kärlek till mina barn. Just nu är det väl mest Emma man gosar o kramas med. Tror inte Patric skulle uppskatta att sitta i mitt knä och bli pussad på 100 ggr om dagen ;)
Men däremot pratar jag mycket med Patric. Jag är engagerad och intresserad av honom och hans liv. Vi hörs alltid på mobilen om han inte är hemma. Vi smsar flera ggr om dagen. Han ringer mig alltid om nå´t tråkigt eller roligt har hänt. När nå´t kul har hänt skrattar han så mycket i telefonen så att jag knappt hör vad han säger men jag skrattar ändå för det låter så härligt att höra honom skratta. Vi kan prata om allt.
Jag tror och hoppas Patric känner sig trygg med mig, att han litar på mig och vet att jag älskar honom.
Det är viktigt att få känna sig älskad, även som förälder. Därför är det extra skönt när man får höra: Mamma, jag älskar dig.
Eller som på morsdag förra året när Patric hade skrivit på en liten lapp :
"Det är faktiskt tanken som räknas...Kram på Mors dag. Jag älskar dig"
Gissa om jag blev glad. Den lappen har jag brevid min säng och den lappen kommer jag alltid att spara.
Man behöver inte bara göra så´na saker när det är mors dag. Lite kärlek i vardagen är det bästa!
Det är inte lätt att vara förälder. Man lägger ner hela sin själ och sitt liv på sitt/sina barn och sätter ofta sig själv åt sidan, då är det ibland skönt att få lite cred för det. Få höra att det man gör är bra.
Så tänk på det alla tonåringar, visa era föräldrar ibland att ni uppskattar dem och allt dom gör.
En kram kan göra mycket!

Nu ska jag ta med min dotter ut på en promenad i solen. Om hon kan slita sig från Musses klubbhus ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar