fredag 18 februari 2011

Jag har CTS

Carpaltunnelsyndrom
Har varit på ortopeden idag, röntgen, ortopeden igen, arbetsterapeut o hela faderullan.
Blev av med gipset men jag vet inte om jag är så mycket gladare för det. Snarare deppigare.
Handen är inte bra. Har fortfarande en blödning, svullen och öm handled + att jag har känselbortfall i tumme o pekfinger och kraftigt nedsatt rörlighet i högerhand, framförallt tummen.
Sista veckan har jag vaknat på nätterna av att handen domnar bort och det sticker och ilar i handen. Har oxå varit väldigt klumpig, kan inte greppa saker och inte haft nå´n känsel i tummen o pekfingret. Jag trodde det berodde på gipset MEN det visar sig att det är en nerv som är i kläm.
Nu har jag handledsskena och jag har fått nå´t skydd till armbågen. ( jag är även svullen runt armbågen )
Ska tillbaka på kontroll och utredning för det är inte bara nerven som är ikläm, det är nå´t mer med handen som inte stämmer. Blödningen , svullnaden och rodnaden borde ha gått ner efter 3 v med gips men det har det ju inte. :/ Så mjukdelarna ska kollas upp.
Och så kommer det roliga , eller rättare sagt, PISSTRÅKIGA. Det som gör mig deppig och orolig. Jag måste förmodligen opereras ...??!!
Vad jag fattade det som så gör man ett snitt inne i handflatan och ner emot handleden och "frigör" nerven som är i kläm.
ÅÅÅ vad kul! Verkligen. Jag jublar. ELLER INTE! Jag blir så trött på skiten. Hugger fan snart av mig hela handen.
Jag får ont i magen av det här och jag börjar snart tjuta!

Ikväll ska jag deppa men jag ser fram emot morgondagen. Först kalas för min systerson som fyller 12 år och sen hem till bästa fam. Hultén på middag, melodifestival och bröllopsplanering. Mys!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar