söndag 14 april 2013

Krönika

Här kommer krönikan som var i Östran i fredags:


Har ni saker ni stör er på? Små i-landsproblem egentligen men som kan reta gallfeber på en?

Jag har några saker som jag stör mig extremt mycket på.

Till exempel det här med att man ska laga mat och inte kan få upp locket på en glasburk. Om det inte finns någon med mer krafter i närheten så får jag bända och böja med en kniv eller en liten tesked tills det säger "smack" under locket, då vet jag att mina krafter är tillräckliga. Då får jag upp burken. Är jag generellt väldigt svag eller finns det fler som har detta problem? Frustrerande är det i alla fall.

Och korkarna på mjölkpaketen. Man bara glider ju runt, runt, runt när man ska öppna dom. Ibland måste jag använda tänderna för att få upp den.

På tal om mjölkpaket så är det extremt irriterande när någon ställer in en i princip tom mjölkpaket i kylen. Vi pratar om en droppe mjölk kvar. Allt för att slippa skölja ur och slänga. Störande!

Oj, för att inte tala om alla inbrottssäkra leksaker man köper. En barbie, en liten ynka docka, kan sitta fast med 100 små ståltrådsmojänger som ska bort innan dockan går att använda. Tröttsamt.

Spelinbjudningar på Facebook. Där har vi verkligen gallfeber-varning.

Det finns äckliga saker jag stör mig på också. Offentliga toaletter. Okej, jag förstår att dom kanske måste bli lite smutsiga emellanåt eftersom det är många som använder dom, MEN slänger alla papper på golvet även hemma? Och struntar i att göra rent om man har gjort nummer två? Slutar man att bry sig bara för att det inte är ens egna toalett? Vidrigt!

Det här med att peta näsan offentligt? Och då menar jag inte barn utan fullvuxna människor som letar snorkråkor till allmän beskådan. Jag vet att det är irriterande att ha en kråka i näsan. Att den måste ut men det måste väl ändå finnas gränser. Jag har inte lust att se när någon kör upp hela pekfingret i näsan för att gräva ut eländet. Snälla...man gör inte sånt på restaurang. Nää, inte på en buss inför alla andra heller. Man gör det i sin ensamhet nånstans. När ingen ser.

Och visst har vi väl alla längtat efter våren och att snön ska smälta. Men då har vi ju det där med hundskit. Det som göms i snö kommer fram i tö. Det är inte kul att trampa i hundskit. Det är inte kul att gå runt med brun sörja under skorna och lukta bajs. I alla fall inte när man är oskyldig till doften.

Det finns nästan fler hundbajskorgar än papperskorgar, åtminstone i Lindsdal. Det finns till och med bajspåsar man får gratis. Men ändå ligger det bajs lite överallt. Obegripligt. Dom som skiter i att plocka upp bajset efter sina hundar måste vara samma personer som skiter i att göra rent efter sig på offentliga toaletter. Dom låter andra ta skiten efter dom helt enkelt.

Jaha, och så var det då fredag igen. Och med fredagen kommer dagens I-landsproblem. Grill eller dillchips till fredagsmyset? Jobbigt läge.




- Posted using BlogPress from my iPhone

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar