fredag 26 september 2014

Veckans krönika

För ett par helger sedan var jag på min första, men förhoppningsvis inte sista, cykelfest.

Inför denna fest var det blandade känslor. Nervös. Vilken rätt skulle vi få? Vad skulle vi laga? Hur skulle vi hinna? Två timmar mellan varje rätt.


Det var väldigt spännande när inbjudan väl damp ner i brevlådan. Vi fick efterrätt på vår lott.

Tillsammans med inbjudan kom även ett igenklistrat kuvert som inte fick öppnas förrän en timme innan avfärd. Oj! Vilken pina för någon som är extremt vetgirig. Men kuveret öppnades inte en minut innan det var dags.


Oro. Vilka människor kommer till oss? Vilka ska vi till? Skulle man funka ihop och ha något att prata om? Och när dom kommer till oss, hur går det till då? Husesyn. Skulle dom öppna våra garderober där jag fullkomligt har pressat in sakeroch en risk för ras-skylt borde ha satts upp?


Stress. Tänk om alla andra gör något godare. Tänk om alla andra har mycket finare hemma. Tänk om...


All denna oro, nervositet och stress var helt i onödan. Trots hällregn emellanåt denna dag och kväll så var det en av deroligaste upplevelserna på länge.


Cykelfest är lite som ett kinderägg. Tre önskningar  i en. Spännande, roligt och gott.


Det var verkligen en kul grej. Så många härliga människor. Mycket gott att äta och dricka. Och sen ett trevligt avslut tillsammans med alla deltagare i en festlokal  i byn. Med liveband och dans.

Cykelfest är verkligen ett event värt att ta efter. Och om ni blir inbjudna någon gång, tveka inte. Om ni inte är rädda för att lära känna nya människor och vara lite spontana , då är det här en superidé.


Det är ett perfekt tillfälle att få ordentligt städat hemma.

Man får tips på nya rätter och inspiration av andras hem.

Det främjar grannsämjan. Man får nya bekantskaper och man lär sig att hitta till gator man inte visste fanns.


Och en stor eloge till dom som fixade tillställningen. Det måste ha varit många timmar av planering för att få logistikenoch allt annat att funka. Jag är mäkta imponerad.


Jag har lärt mig en hel del av den här festen. Det behöver inte vara så krångligt. Spontant är kul. Att lära känna nya människor är trevligt.


Den där som man ofta ser i lokala Ica-butiken och verkar sur och tvär kanske rent av är en väldigt rolig prick. Jag träffade människor som jag absolut kan tänka mig att umgås med igen,men också människor som jag förmodligen bara kommer att träffa på just cykelfesten MEN som jag ändå kan umgås med just där och då. Ha trevligt och "samarbeta" med den stunden som behövs. Mer än så behöver det inte vara, om man inte vill.


Teamwork, logistik,mötas på halva vägen, umgås trots olikheter, ge och ta, lära av varandra. Det kanske inte vore så dum idé att skicka alla partier och politiker på en cykelfest?


Nu i dagarna är det en annan fest man inte vill missa.  En storhop blandade människor. Folk som bjuder in till sina gårdar. Gott att äta och dricka. Inspiration och kreativitet. Skördefesten. Ölands stora folkfest.

Vi ses bland pumporna!

 

 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar