torsdag 23 maj 2013

Husby

Vad är det som händer i förorterna i Stockholm?
Har en vän som är brandman, han jobbar i Kista. Hela natten hade dom fått åka på bilbränder. Läser också om brandmän som fått stenar kastade på sig. Varför gör man så? Brandmänen är där för att släcka bränder och rädda liv, VÅRA LIV! Det är ju våra hjältar! Vad har dom gjort för att bli bemötta på det viset?
DU som tänder eld, du som kastar sten, tänk om det är ditt hus som brinner, tänk om det är din lillasyster eller bror som sitter fast i en bil som har krockat, ska du kasta sten på brandmännen även då, om dom är där för att hjälpa?
Även poliser har fått stenar kastade på sig. Människor, precis som du och jag, som bara gör sitt jobb. Människor som riskerar sitt liv.
Tycker ni verkligen att samhället skulle bli bättre utan poliser, lagar och någon som håller ordning?

Om man är arg på samhället hjälper det väl inte att ge sig på, vandalisera och förstöra för andra.
Vad får man ut av det? Är Sverige verkligen ett så jobbigt land att leva i? Och hur tror ni det blir efter att ni har förstört?

Läste nyss ett inlägg på facebook om ett dagis här i Lindsdal som hade blivit vandaliserat två nätter i rad. Man har slått sönder leksaker och dragit upp blommor som barnen har planterat. Varför?
Vad har dessa små oskyldiga barn gjort för att en trygg plats i deras liv ska förstöras?

Vem är det som gör något sånt här? Har ni inget hjärta? Känner ni ingen skuld eller skam?
Och vart är föräldrarna till dessa barn och ungdomar som är ute sena kvällar och nätter?

Och vad gör VI, Sverige åt saken? Hur hanterar vi det som händer i Stockholms förorter just nu? Det var inte så längesedan liknande upplopp hände i Malmö. Varför vi så toleranta?

Och hur hanterar vi när ett dagis blir vandaliserat i Lindsdal? Det måste väl gå och få tag i dom som gjort det? Någon måste ju veta?

Är ungdomarna verkligen så uttråkade så att dom måste förstöra? Vad är det som saknas i era liv? Jag skulle vilja påstå att ni i alla fall lever med en stor brist på RESPEKT och kunskap att kunna skilja på vad som är RÄTT eller FEL!

/ Upprörd





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar