söndag 1 januari 2012

Första dagen...

...på det nya året började inte så bra. Emma har ju haft feber och varit hostig hela veckan. Vi tyckte att hon var bättre igår och hon verkade pigg men inatt kom febern tillbaka igen och hon har hostat HELA natten.
Idag ringde jag sjukvårdsupplysningen bara för att fråga vad vi kunde göra.Vi har gett febernedsättande och hostmedicin men inget hjälper.
Vi fick komma till Kalmarjouren för dom ville ta ett blodprov på henne. Läkaren sa att hon hade en virusinfektion. Hon var lite röd i ena örat och i halsen. Hennes crp var förhöjt men inte tillräckligt för att få antibiotika. Men han sa att han såg att hon var påverkad, glansig i ögonen och lite blek. Han hörde att hon var rosslig och han sa att vi skulle avvakta i två dagar. Han sa att det kunde vara så att viruset höll på att gå tillbaka men det kunde oxå vara så att nå´t höll på att utvecklas så om febern inte hade gått över på två dagar så skulle vi komma in igen. Och steg den ovanligt mycket skulle vi komma in direkt.

Vi skulle ge mollipect som var slemlösande för slemmet skulle upp. Vi skulle absolut inte ge hostdämpande för då samlades slemmet och det var bäddat för lunginflammation.
Han sa att vi skulle ge Emma tid att återhämta sig. Vila och ta det lugnt. Om hon hostade mycket på natten skulle vi gå upp och sitta med henne.
Det var en jättegullig och bra läkare som var engagerad och tog sig tid.
Innan vi gick så sa han nå´t som fick mig att tänka till. Han sa att i dagens samhälle är föräldrar alltid så stressade. Man t o m stressar sina barn att bli friska så deras kroppar hinner inte återhämta sig helt utan blir lättare mottagliga för bakerier och så blir det en ond cirkel med sjukdomar.

Emma var så duktig hos läkaren. Hon satt helt tyst och stilla och protesterade ingenting. Hon sa inte ett ljud eller rörde en min när sköterskan tog ett stick i fingret, trots att hon fick trycka och pressa för att få ut tillräckligt med blod. Duktig liten tjej. Fast mest tror jag att hon var så trött och utmattad att hon inte orkade.
Nu i em har vi legat på soffan och bara slappat.
Vi ska följa läkarens råd och bara ta det lugnt.

Blir likadant imorgon, hemmamys och vila står på schemat. Nu ska lilla prinsessan bli frisk!

I går hade vi iaf en superbra nyårsafton. Perfekt skulle jag vilja säga! Och trots att denna dagen inte började så bra så är jag iaf säker på att resten av året kommer bli fantastiskt!

Gott nytt år på er alla bloggläsare, vänner och familj!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar