torsdag 18 mars 2010

Chokladkaka

Här kommer recept på en fantastiskt god kaka.
Det skulle egentligen vara rå socker i men det har jag bytt ut mot vanligt strösocker. Jag tog 2 1/2 dl socker istället men man kan nog ha en aningen mindre. Men det gör man som man vill ;)

Chokladkaka ca 12 bitar ugn 200g ca 20 min

200g margarin
250g mjölkchoklad
2-2 1/2 dl strösocker
3ägg
1tsk vaniljsocker
2 1/2 dl vetemjöl
100g nougat ( jag tog guldnougat )
ca 50g hackade makadamianötter ( vita nötter som finns vid naturgodiset) Går säkert ha något annat på men det blev väldigt gott med dessa nötter

Lägg ett bakplåtspapper på botten av en delad form. Klipp av kanterna men lämna en liten bit utanför. Sätt på över delen.
Smält smöret i en kastrull på låg värme. När smöret är smält lägger man i chokladen. Dela den i bitar innan, det underlättar. Rör om till allt är smält.
Tillsätt socker och ägg under omrörning.
Häll i mjöl och vaniljsocker. Häll inte i för fort, utan lite i taget så det inte blir för stora klumpar.

Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen på 200g i ca 20 min.
Smält nougaten på låg värme.
Bred ut nougaten på kakan och strö över nötterna.



Vi åt kakan när den var precis nygjord och varm men då är den väldigt rinnig inuti. Kall är den super god och perfekt konsistens.
Kan tänka mig att den är god bara lite ljummen med glass o hallon till. Så man bryter av den söta smaken lite. Men den funkar att äta utan nå´nting till oxå.


Hoppas det smakar vänner ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar