onsdag 9 september 2009

Emma sover

Jihooo...magiskt!
Vi körde med 5 min metoden igår oxå och hon somnade inom 15 min. Vaknade till en gång och hade vänt sig i sängen. MU vände tillbaka henne och hon somnade om direkt. Vaknade även till en gång vid 23.30 tiden men somnade om lätt igen. Se´n sov hon...heeeeeela natten till 06.30 imorse. Helt sjukt! Tror knappt det är sant. Jag var uppe vid 5 och släppte ut katten. Då tittade jag in till lilla hjärtat och hon sov så gott.

När hon vaknade vid 06.30 så tog jag in henne till oss och vi somnade om till 8. Underbart!
5 min metoden verkar funka!
Jag tyckte igår att fy, det här är jobbigt att höra henne så ledsen när vi går ut ur rummet. Men som sambon sa, hon verkade ändå inte så himla ledsen. Mest förbannad.
Och hon har ju faktiskt somnat fort. Det har ju inte varit timmar av skrikande , max 20 min båda kvällarna.
Varför har vi inte testat detta innan? Jo, det beror nog på mig. Jag har inte velat låta henne ligga och skrika.
Har fått för mig att hon ska få mer separationsångest. Men 5 min metoden bygger ju på att man väntar några min , går in igen och visar att man är där , nattar igen och sen går ut och så håller man på sådär och tillslut somnar barnet.
OM detta nu håller i sig så har det gått väldigt enkelt för oss. Har läst skräckexempel där barnet hållt på att skrika i timmar flera veckor. Hua!

Hoppas lilla Emma förstår att vi älskar henne ändå, trots att vi är "dumma" och lägger henne på kvällen och låter henne somna själv. Vi gör det för vår skull, för allas skull. Så hon får piggare och gladare föräldrar.
Sömnen är enormt viktig för att kunna ha en normal vardag!
Kanske kan få min skönhetssömn tbax nu så jag slipper se ut som ett vrak ;)

Nu ska jag sova mig snygg ...haha I wish!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar