fredag 27 september 2013

Krönika

Ni vet när man vaknar på helt fel sida och allt går emot en.

Kaffet spills ut, toapappret är slut, man tappar smörkniven i golvet men innan man har torkat upp smöret så hinner man själv trampa i det, man slår i lilltån i en dörrkarm, vrålskrik! 

Man tänker att: Jag går fan och lägger mig igen, men näpp. Sängkläderna är borta och täckena är på vädring , vi skulletydligen bädda rent.


Ja, ni fattar va? Såna dagar vill jag bara spola förbi. Det är oftast såna dagar jag också upptäcker hur mycket störande moment det finns. Som när man ska åka och handla.


Familjeparkering. Ett stort samtalsämne. Vilka förstår inte vad en familjeparkering är? Den är ämnad åt oss som har barn med i bilen. Sotill exempel måste öppna dörren lite extra mycket för att lyfta i och ur barnet i bilstolen.  Vi som behöver lite mer space. 

Hur tröttsamt är det inte att se Nisse snabbt svänga in på familjeparkeringen med sin coola sportbil med stereon på högsta volym "untz untz untz".

Nisse, du får gärna använda den parkeringen. När du har BARN med dig!


Har man verkligen så bråttom att man måste ställa sig så nära entrén som möjligt? Vad kan man vinna på det? Ett par sekunder max.


Jag behöver inte dom där extra sekunderna , jag behöver utrymme. Ett tipsgör familjeparkeringarna en bit ifrån entrén. Då tycker nog inte stressade Nisse att  det är lika kul att stå där...


Det finns väl egentligen ingen lag på att man måste ha barn med sig i bilen om det är en familjeparkering. Det är väl mer en rekommendation. Men man kan väl visa hänsyn?


En annan störande sak. Varför sätter man askkoppar precis utanför entrén? Ska jag och mitt barn behöva bli passiva rökare? Och för den delen verkar inte dom där askkopparna användas särskilt mycket. Det ligger alltid fimpar på marken.Det är nog någon som har väldigt bråttom. Som inte har tid att fimpa i en askkopp. Nä hu, det tar ju några sekunder extra.


Och ni som har handlat, jag har också en inköpslista med mig,MEN jag har inte lust att ha din lapp i min korg eller vagn när jag ska handla. Hur svårt kan det vara att slänga sin lapp när man inte behöver den längre? Ilandsproblem, jag vet, men ändå.


Och när ni har handlat klart, dragit med kundvagnen till bilen och plockat in era varor så finns det faktiskt en plats där man ställer tillbaka kundvagnarna. Man lämnar dom inte bara på parkeringen.


Gaaah! Vad är det med folk? Skiter man helt enkelt i det eller är det vårt stressade samhälle och jakten på sekunderna som gör oss ohyfsade? Eller är det bara minnet som sviker?


Jag vill verkligen tro att min man var stressad och helt enkeltglömde sätta dit nytt  toapapper i morse. För inte bara struntade han väl i det?

#pms

 

 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar