fredag 1 mars 2013

Fredagens krönika


Kundvagnar. Vad tänker ni på när ni hör ordet kundvagnar? Ni tänker säkert, varuhus, storhandla, svåra att dra, hjul som går åt olika håll... Det stämmer. Men jag tänker också bakteriebomb. Jag tänker vidrigt.  Jag tänker usch. För usch är verkligen vad det är. 
Vet ni att kundvagnar är en större smitthärd än offentliga toaletter?

När jag ska ta i en kundvagn drar jag nästan automatiskt in händerna lite i jackan och liksom försöker undvika att nudda den med händerna. Hela min kropp skriker "usch" bara jag tänker på alla som hållt i det där handtaget.  Vem vet var dom har haft händerna 
 Tänk om personen som har kört vagnen precis innan har varit på toa, gjort "nummer två" och sen struntat i att tvätta händerna.
Alltså det där med att en del inte tvättar händerna efter ett toalettbesök. Vidrigt!

Varför tänker jag då? Varför vill eller orkar man inte tvätta händerna när man har varit på toa? Hur svårt kan det vara? Dom som struntar i det kan väl ändå inte vara nagelbitare, för i så fall är det ett  kraftigt usch på dom.

Fast det sägs ju att lite skit rensar magen.

Jag tycker att där det finns kundvagnar och kundkorgar borde det också finnas någon form av behållare med spritade servetter så att man kan sprita av handtaget innan man ska köra i väg med vagnen.

Varför inte ha såna behållare lite överallt där det är mycket folk som cirkulerar? I köpcentrum, varuhus, vårdcentraler och framförallt vid offentliga toaletter. Det borde väl ändå minska smitthärden i influensa tiderna? Våga vägra vabbuari.

Jag har alltid tyckt att pengar är vidrigt. Inte att äga, men att hålla i. Tänk mynt...dom går från hand till hand utan att någonsin tvättas. Usch!

Ett annat usch är toalettborsten. Ärligt, hur ofta byter du den? Där samlas det en hel del skit kan man säga...

Och disktrasan. Den är bakteriens bästa vän. Och det sägs att på mobilen finns det MER bakterier än i en gamma disktrasa. Trevligt.

Förmodligen är hela jag som en enda vandrande bakterie. Jag och min mobil.

Folk måste verkligen lära sig att tvätta händerna oftare. En handtvätt med vanlig tvål tar bort de  flesta bakterier och virus. Jag läste någonstans att när man tvättar händerna ska man ägna lika lång tid åt det som att sjunga en vers ur "Happy Birthday".  

Hur som helst, minns ni att jag i en krönika önskade mig en resa till Thailand i julklapp? Tydligen har jag varit snäll för snart reser vi. Bort från vinter och kyla mot sol och värme. Tyvärr finns det bakterier även där. Men jag har packat det viktigaste:

Pass­ - check                                                                                                                                                
Handsprit - check 

 Och jag slipper kundvagnar...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar