tisdag 10 april 2012

Plotlös

Jag är så stolt över min son som sköter jobbet, han precis gått utbildning på, riktigt bra! Han är verkligen en duktig säljare. (Du är bäst älskling)

Mmm...annars da? Jo, det känns lite bättre idag. Men bara lite.
Vädret gör ju inte saken bättre. Depp!

Har iaf haft det väldigt mysigt med lillskruttan idag. Vi har bakat chokladmuffins och så har vi pärlat, ritat, pysslat, läst och sett film. Emma har påsklov och imorgon ska vi in till stan och fika och sen ska Emma gå med sin pappa på bio.

Nu leker hon i sitt rum och jag har tagit en "dammpaus". Fattar inte vart allt damm kommer ifrån? Städade för mindre än en vecka sen och nu var det hur dammigt som helst igen. Dammet verkar trivas här.
Jag vägrar bli som min mamma som städar varje dag. Så kul är det inte. Eller vad säger du mamma? ;)

En annan sak som fascinerar mig är hur ett barn, ETT ENDA, kan riva fram i sitt rum och stöka till så mycket varje dag att det ser ut som ett helt dagis har varit här?
Hon tycker inte det är kul att städa heller, men vem gör det?Sådan mor sådan dotter. ;)
Att säga till Emma att hon ska gå in och städa sitt rum funkar inte. Man får säga åt henne små och få saker hon ska göra. Tex: Lägg alla Barbie i docklådan. Ställ alla böcker i hyllan. Plocka iordning på din spis.
Då funkar det. Helst en grej i taget.
Förut när jag bad henne städa i sitt rum så sa hon:
-Jag hinner inte nu mamma. Jag pratar i telefon med mina kompisar i skolan och jag måste skynda mig dit nu. Så jag kan städa sen. Ok?

Jo tjena! Jag ser framför mig hur det kommer bli när hon är tonåring."Jag hinner inte nu men jag gör det sen...sen....sen....sen" :)

Nähe, "dammpausen" slut. Och sen väntar studier.
Har hakat upp mig på ordet plotlös som står i en av mina uppgifter. Va f**n är plotlös?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar