måndag 14 december 2009

Mamamamamama

Emma är extremt mammig. Jag får snart panik. Det är bara jag som funkar. Nätterna är så sjukt jobbiga nu så jag funderar f**n på att packa min väska och åka iväg nå´nstans så jag får SOVA. Emma vaknar flera ggr varje natt. 8 ggr denna natten! *suck*
Hon vill inte ha napp, hon dricker inte välling och det är bara jag som funkar på natten oxå.
Vi har verkligen testat allt. INGET funkar. Har prövat att ha hennes lampa tänd om hon är mörkrädd. Har låtit henne ligga inne hos oss men hon vaknar ändå. OM hon ligger inne hos oss så ska hon ligga nästintill PÅ mig. Vänder jag ryggen till ( när jag tror hon har somnat ) så börjar hon direkt leta efter mig och så ligger hon och drar med sin hand emot mig, pillar och nyper på min hud. Jobbigt? Ja!
Det är inte så att hon bara vaknar och gnyr till, utan hon skriker och tar man upp henne så får man gå runt med henne och hyscha och vyscha. Lägger man ner henne i sängen så börjas det gnälla igen.
Var bestämd läste jag nå´nstans. Men hur lätt är det? Är man bestämd och låter minsta lilla arg på denna tjej så skriker hon ännu mer. Då blir hon otröstlig.
Och man orkar verkligen inte höra henne skrika på natten. Det är helt ok om hon vaknar på natten. Men då vill man bara kunna lägga ner henne i sängen igen ( hon ställer sig alltid upp när hon vaknar ) trösta och natta om henne.

Vad har hänt? Hur kunde det bli så här? Hon sov ju så himla bra i sin säng och i sitt rum bara för några månader sedan. Detta börjar verkligen bli olidligt.
Jag är trött. Jag är sjukt trött. Känner mig helt orkeslös.

Älskar min lilla skrutta och varje gång hon vaknar så gör det ont i mig att hon är så ledsen och jag vill finnas där för henne men samtidigt så kryper frustrationen inom mig och jag är nära att explodera.

Är så trött på kvällarna men hatar att gå och lägga mig. Vet ju att det bara är en tidsfråga tills jag vaknar igen.
Varje gång jag fått henne att somna om så hoppas jag på att få sova bara några timmar i sträck.
Jag längtar så enormt mycket efter att få sova så jag tänker inte på något annat än sömn.

Vad ska vi göra?
På lördag ska vi ha barnvakt. Då ska vi få sova en hel natt. Jag längtar!

Frukostdax nu, sen anställningsintervju, lunch med mannen, öppna förskolan och se´n in till sta´n med Pillan. Fullt ös hela dagen. Lär somna ovaggad ikväll.
Men vad hjälper det?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar