onsdag 28 mars 2012

Migrän

Jag kanske har sagt nån gång att jag har haft migrän när jag har haft huvudvärk men då har jag haft fel. Igår hade jag ett riktigt kraftig migrän anfall, jag trodde i princip att min sista stund var kommen.
I söndagskväll tog jag en lite starkare värktablett mot tandvärken. Jag är lite vek och klarar inget starkare än pandodil så jag vaknade yr och illamående. Kunde varken äta eller dricka utan kräktes oavbrutet. På vägen till tandläkaren fick jag ropa på Ulrik i en Ica-kasse. Trevligt!

Hos tandläkaren fick jag veta att jag hade inflammation i en tand som ska dras ut i nästa vecka. Jag var tvungen att äta antibiotika först så att inflammationen och svullnaden la sig lite.
Väl hemma från tandläkaren så sov jag i tre timmar sen vaknade jag med en förskräcklig huvudvärk. Det satt på höger sida, uppe i huvudet och runt ögat.
Jag kunde inte röra huvudet. Jag i princip kröp ut till toan när jag skulle kräkas, jag var yr och svimfärdig. Jag grät och hade panikkänsla över att det gjorde så ont . Det var ett tillstånd som var nära -"jag orkar inte kör mig till Ölandsbron typ".SÅ ont gjorde det. Efter några timmar med det tillståndet så fick vi åka till akuten.
Där konstaterades infektion i kroppen samt ett kraftigt migränanfall.
Jag fick en spruta i benet, en i nålen i handen och en påse dropp sen piggade jag på mig.
Fick värktabletter, illamående piller och så ska jag äta antibiotika.
Pillermissbrukare känner jag mig som!

Har legat hela dagen även idag. Har kräkts och haft huvudvärk dock inte i närheten av hur det var igår. Jag är matt och trött men känner att jag börjar må bättre.
Har precis tagit mig upp till soffan.
Måste få i mig något att äta. En halv banan sedan i söndagskväll är inte mycket.
Hemskaste dieten jag varit med om. Inget jag rekommenderar även om man faktiskt går ner snabbt i vikt. Hehe
Shit, det här har varit en pärs men nu så ska jag äta mina mediciner, vila och ta det lugnt, dra ut min onda tand och sen...sen ska jag bli pigg och full av energi igen!

Tack älskade Lina som tog hand om mig och Emma tills Micke kom hem från jobbet och tack mamma för att du tog hand om Emma inatt.
Och tack alla ni som brytt er med samtal, sms och hälsningar på fb. Det värmer!

Nu ska jag gosa med min dotter som nog har tyckt det har varit otäckt att se sin mamma sjuk. Hon har inte velat vara i närheten av mig.
Och så ska jag komma på nåt riktigt smaskigt att äta, det är jag värd!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar