torsdag 15 oktober 2009

Mammaledig

Jag har "lärt" mig en hel del de sista 10 månaderna.

-Man måste "hålla" i pengarna, inte köpa onödiga saker ( för som alla vet så blir man inte rik av att vara mammaledig, snarare fattig, fattigare, fattigast!)
-Man måste vara hemma ibland och göra ingenting ( det kan inte hända saker HELA tiden...tyvärr! )
-Man måste lära sig att tycka om sig själv även en dag när håret är otvättat, man han snor överallt på sig ( som Emma har "gnuggat" av sig ) och outfiten är morgonrock.
-Man måste acceptera att man förändras efter en graviditet och som nybliven mamma ( även om man tappar graviditets kg fort så är kroppen förändad, iaf min )
-Man måste ha mycket tålamod, bita ihop ofta och lära sig räkna ( 1, 2, 3, 4, 5....) bort ilskan
-Man måste lära sig att njuta av vardagslyx ( att äta ost o kex och ta ett glas rött även om det är Tisdag , eller ett långt bad med hårinpackning, ansiktsmask etc )
-Man måste lära sig att vila de stunder som går ( en powernap kan rädda dagen )
-Man måste lära sig att ta sig egentid emellanåt för att orka
-Man måste få lite vuxentid med sambon och bara umgås med varandra. Det är lätt att man glömmer det under babytiden. All fokus går till barnet.

Jaa, men även om jag har lärt mig mycket så innebär det ju inte alltid att jag orkar tänka på det som är rätt.
Idag vill jag in till sta´n och bränna pengar, shoppa, fika etc. Jag vill köpa nya sker till hemmet. Jag vill gå ner 3 kg i vikt, samtidigt som jag vill trycka i mig Tosca kakan som ligger här hemma.
Jag vet att Emma är sjuk och behöver vara hemma o vila men ändå är jag uttråkad, irriterad och orkar bara inte vara hemma idag.
Känner mig instängd.
Jag är rastlös.
Jag är trött men har ingen lust att vila, sitter hellre och degar vid datorn.
Jag tycker synd om mig själv.
Idag är ingen bra dag!

Men...en sak till som jag har lärt mig av att vara mammaledig är att en dålig dag idag, kan innebära en underbar dag imorgon!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar