tisdag 16 november 2010

Kontraster

Jaa man kan verkligen kalla det kontraster från att ena dagen har legat på takterassen vid poolen i Bangkok, klädsel: bikini, väder: strålande sol och förbannat hett...semester
Nästa dag: Sverige, kallt, mössa, vantar, handla, tvätta...VARDAG!

Våra 3v i Thailand har verkligen varit helt underbara. Har hänt sjukt mycket roliga grejer och vi har haft det riktigt bra och roligt. Vi är inte så bruna som vi brukar men vi har verkligen inte orkat ligga och pressa i solen mer än korta stunder.
Vi har solat, badat, ätit och druckit gott, träffat trevliga och roliga människor, besökt massa olika ställen, sett apor, elefanter, eldshowar, åkt båt, varit på andra öar, åkt linbana ner från Pattaya Park tower - 240m högt , kört jetski, fått fotmassage av fiskar ( sätter ner fötterna i ett akvarium och fiskar ÄTER på fötterna ) , bowlat, Patric har åkt fallskärm bakom en båt och han och Amanda var iväg och snorklade en dag, vi har varit på beachparty och även partaj inne i Pattaya city, varit på stor marknad i Bangkok, Tuk-Tuk åkning, MBK 0ch shopping och mycket, mycket mer...( En tatuering som inte skulle göras gjordes oxå. Inte på mig men på min son som smet iväg en kväll och gjorde en på underarmen...INGEN KOMMENTAR!!! )
Ofta när man är iväg så spelar det ingen roll hur bra man har det man har ändå alltid liite hemlängtan men nääe, denna gången hade jag ingen hemlängtan alls. Jag ville verkkligen stanna kvar. Jag ville tillbaka till Koh Chang, Lonely beach och vårt favorit ställe Siam Beach resort.

Emma har gillat Thailand och det har gått jätte bra att resa med henne. Inga problem på den långa flygresan, hon har sovit som nästan hela flygturen. Hon har anpassat sig till livet i Thailand hur bra som helst.
Ingen har behövt åka på nå´n magsjuka eller varit sjuka, alla har mått bra hela tiden.
Min mage har skött sig bra fram till sista veckan. En vecka efter att jag slutade med min medicin började den strula lite igen men det är aboslut inte som innan. Jag mår mycket bättre.
Har bara en liten släng av jetlag nu och känner mig trött och yr men annars är jag på topp.

Även om det är lite trist att vara hemma i vardagen igen så känns det skönt att börja jobba på fredag. Jag längtar faktiskt lite efter att få börja jobba...konstigt men sant. Det känns nästan lite pirrigt att börja jobba igen. Jag vill ha ett schema, lediga dagar som man uppskattar, LÖN, arbetskamrater...jag vill göra något annat än bara vara hemma.
Jag tror att det kommer göra mig gott att komma ut i arbetslivet igen. Jag tycker att jag ha känt mig nedstämd sista månaderna, visst det kan bero på allt magkrångel men jag tror oxå det beror på rastlöshet och tristess.

Idag ska Emma o jag ha en mysdag hemma. Tvättning på schemat och packa upp väskor men annars en soft och lugn dag!
Man är rätt trött och mör i kroppen efter en lååååång hemresa. Tar ett tag innan man anpassar sig till tidsomställningen...och KYLAN. Brrrrr.....

Nu gäller det att spara ihop till nästa resa. Misstänker att det blir Thailand igen ;)
Men först blir det en tripp till Sthlm nästa helg. Micke och jag ska ha vuxentid. Emma ska vara hemma hos moster Lina. Bästa Lina som har varit så snäll och "passat" katt o hus medan vi har varit borta. Det var så välstädat och fint när vi kom hem. Patrics kommentar: Det har aldrig varit så städat och rent här hemma.
Misstänker att mamma har varit här och putsat o gnott lite oxå ;)
TACK! <3

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar